tisdag, januari 18, 2011

När man fastnar i det som varit och drömmer för mycket framåt...

Klicka på länken: Bläckhornet: Nystart och utlottning! Det är en vacker väggljusstake i metall för värmeljus, som hon lottar ut. Kommentera och prova vinn!

Dröm om morgondagen, Minns gårdagen, Lev idag!

Det här är en påminnelse som iallafall jag behöver tänka på nu och just idag! Väldigt bra ord att bära med sig i sitt hjärta, och öva sina tankebanor att vända tillbaka till nuet, när det fladdrar vidare.

Inget socker i sockerlådan nu heller

På sommaren fylls den med sommarblommor, till julen fick den härbärgera de fyra adventsljusen, och nu murgröna, julros och spirande lökar. Härligt med återbruk och vackra ting.


Murgrönan som jag planterade i höstas i sin rostiga kruka står sig ännu bra i uterummet, om än frusen och kall om rötterna! När plusgraderna blir överhängande så säckar den förstås ihop, men nu är den vacker.
Jag har sått lite fröer. Chili, stockros och jätteverbena. Ett måste nu för att klara av och fylla januari med hopp

 Tycker att det är en tuff och lång månad, och trots att alla obotliga optimister tycker att "nu har det ju vänt och vi går åt rätt håll" så lider jag lite i tysthet...
I och för sig är det ju så att det vänder mot ljusare tider, men jag får erkänna att jag tycker att det går i snigelfart. Jag övar mig i att tycka att det är okej med allt vitt utanför mitt fönster när jag ser ut över trädgården, övar mig i att sommaren kommer snart, jag sår frön, köper tulpaner och försöker att hitta härliga saker i vardagen, men vad ska man göra mer?

TACK för alla fina kommentarer, jag blir så glad, och det är så roligt att se att ni följer med mig i livet!