tisdag, april 03, 2012

Jag har tagit ett spadtag i jorden

Även om det just nu är snö igen och våren tillfälligt har gett vika så passade jag på att gräva upp lite snödroppar och planterade de i en kruka på altanen. Där snödropparna växte ska nya projekt växa till sommaren. Det ska bli en utedusch, så jag hoppas på en otroligt varm sommar, så att jag får stå i det fria och duscha av mig jordiga händer och svettig arbetarkropp och förstås svalka en solvarm kropp!Både inne och ute gör jag lite påskgult. Även om jag inte är en älskare av gula blommor, så just nu i vårstarten och under påsk så blir jag så otroligt glad av just det gula. De underbara små påskliljorna är som små godisbitar och man kan ha många för de blir aldrig svulstiga, utan bara söta och glädjespridande!

 Fixade ett litet projekt som jag har funderat på att ta tag i länge. För några år sedan fyndade jag två
stycken gamla ramar som då fylldes med tavelmotiv inomhus. Just nu är de fyllda med hönsnät och ska
få komma upp på väggen ute på altanen. Blev ju som vanligt lite ivrig och ville fylla de med något direkt,
och nu är iallafall en fylld med lite vårkänsla. Ett litet härligt blickfång när jag kikar ut genom (de dammiga, vem skulle putsa de tro?) fönstrena.En härlig tulpanbukett, lite gula ljus och en älskad och vårdad hemmagjord tupp (av en av sönerna i tidig skolålder) gör att middagen blir extra god att äta!
Påskriset blev i år den fd jul-fjällbjörken, nu hängande från taket med glasägg i. Ibland håller till och med maken med mig om att det är bra att spara saker och återanvända! Själv är jag ganska nöjd ...


Får önska en härlig påskhelg till er alla med god mat och extra ägg förstås!