måndag, augusti 22, 2011

Trädgårdstramp Anna-Lisa och Marianne Degerman


Några bilder blev det även hos Anna-Lisa. En tomt som är uppbyggd i sluttningar med murar, trappor och dammar. Allt kläddes in av växter i smakfulla kombinationer. Väldigt lummigt och fint. Det regnade när vi anlände, men solen kikade fram ur molnen när klockan slog 18 och vi förväntansfulla skara fick kliva in och hälsa på.


 Den här dammen är sedd från övre delen av trädgården, och ser ut som om den faller nerför till ingenstans, men den samlas upp i en ny damm på nedre delen av trädgården. Väldigt smakfullt och rogivande.
 Ur stenen som fått ett borrat hål kommer vattnet i ett lagom strilande. Naturligt och vackert.
 Här fick jag ett väldigt bra tips för att hålla hallonplantorna på plats. Med en bit armeringmatta som stöttar upp när bären blir tunga, behöver man inte böja huvudet ner till knäna för att plocka dem, som jag gjort hemma. Bara att skrida till verket!
Mycket handkraft har gått åt i denna sluttande trädgård. Jag blir oerhört imponerad!

Hos Marianne Degerman fastnade kameran på hennes vackra keramik.
 Vackra grå vallmokapslar

Fantastiska skapelser fanns här och där i trädgården

 
Fikastunden är inte att förakta, i härliga människors sällskap!

Trädgårdstramp

I torsdags kväll så hade jag ett sisådär 25-tal gäster från Sundsvalls trädgårdsförening, som trampade runt i trädgården. Det kallas trädgårdstramp,  när man som privatperson visar upp sin trädgård för andra trädgårdsälskare, som får "trampa" runt... Det är så roligt att möta andra likasinnade och prata trädgård, fika lite tillsammans och njuta!

OM du inte ännu är med i föreningen, och bor i Sundsvallstrakten, så tycker jag att du ska hoppa på - om du vill se andras trädgårdar och få tips och idéer, eller bara njuta av vad andra har gjort.

 Vit rudbeckia är en av mina favoriter på sensommaren

 Tillsammans med dahlian bishops finger hänger nu körsbärsbenvedens små klockor, så vackra i färgen och visar att hösten är på gång, och bladen blir karminröda så småningom.

Klippstånds, Ligularia "Britt-Marie Crawford", är höstens primadonna tycker jag med mörkt röda blad och orange blom. I bakgrunden stoltserar flygande dinosarieägg, som "landat i trädgården"i rost, som passar så bra i trädgården.


Jag har gjort flera tramp under sommaren. Bla a har jag besökt Charlotte Andersson http://www.tradgardsflow.blogspot.com/, som hade en fantastisk trädgård med många vackra stilleben, härliga sittplatser och odlingslust.

bilder från Charlotte


Var också hos Marianne Degerman som hade mycket odlingslust, både i trädgården och i keramik.

En kväll var jag hos Anna-Lisa Lindgren och hennes man i Bosvedjan, otroligt vackert och uppbyggd med murar och dammar som man kunde vandra runt länge i.

I juni var vi på anordnad bussresa till Uppsalatrakten, med både trädgårdsbesök och till en liten underbar handelsträdgård som hade specialiserat sig på pioner

För i år är tramparna slut, men nästa säsong hägrar runt hörnet. Om du är intresserad av att se mer av vad vi gör, gå in på länken till Sundsvalls trädgårdsförening http://hem.passagen.se/sundtrad/