söndag, april 17, 2011

Alltså, vad är en bal på slottet?

.....När man kan få ha en Trädgårdsfredag från tidig morgon till sena kväll. En ledig dag att välja sin plan själv, hur underbart som helst, städade vinhuset, plockade lite här, planterade om små tomatplantor,  Att avsluta en helt underbar dag med att njuta av Trädgårdsfredag, det är "livet på en pinne och hjärtat på en stång"! Så sa alltid min mamma, och egentligen förstår jag inte vad det betyder, men jag förstog det som om det var något bra iallafall, även om man faktiskt kan fundera..

Så blev det lördag....

Det var en fantastisk trevlig dag och kväll tillsammans med mina allra bästa tjej-vänner. Vi träffades på Himlabadets spa, och njöt av en god lunch i solens värmande strålar, bubblade i utepoolen, bastade och toknjöt i flera timmar... Sedan åt vi en fantastiskt god middag, drack gott vin och pratade och lyssnade på gammal musik från tidigare årgångar...
och tänk vad fantastiskt roligt man kan ha!

En fantastiskt god förfeeling-påsk-middag med vacker dukning Tack för en fantastisk dag!

Så blev det söndag, och då sken solen från en härligt blå himmel. Började dagen med frukost i vinhuset, ("vinhus" för att man kan ta ett glas vin här och för att det finns en vindruva planterad) som blev städat, putsat och vårfint i fredags.  
Så underbart ljuvligt. Ibland är livet bubblande av livslust!

Dagen och tiden rumlar på, planterar luktärtor och krasse, vattnar lite plantor som står på tillväxt, klipper lite buskar, spolar av golvet på frukosthörnan, börjar här och där, glömmer var jag började och vad jag tänkte att jag skulle göra, och gör något annat...
går runt med sekatören, kör lite grenar i kompostkvarnen, njuter av att solen skiner och att våren är här! Njuter av krokusarna som suger i sig solen, även på norrsidan. En typisk trädgårdsdag för mig!

Avslutar trädgårdshelgen tillsammans med maken, med en god middag på altanen i eftermiddagssolen.  Det blev grillad kycklingfilé med caecarsallad och klyftpotatis, och sist men inte minst,

med programmet Trädgårdstoppen på TV8. Så härligt det är med olika miljöer, olika människor som hittar sin trädgård och gör den på sitt sätt. Vilken inspiration!


3 kommentarer:

 1. Inspirerande helg. Tur att du skrev det där om luktärtorna, det har jag ju glömt. Jag har skolat om tomatplantorna och sått tagetes. Krassen frösår sig själv. Annars har det inte blivit så mycket trädgård för min del.

  SvaraRadera
 2. vilken fantastisk lååååång helg:)

  Härligt att höra att du har det underbart
  kram

  SvaraRadera
 3. Det lät som en riktigt bra helg älskade moster! tack igen för baby massage boken. Mys.

  SvaraRadera