fredag, februari 04, 2011

Feng Shui - förvaring

Igår var jag på en fantastiskt torsdagstrevlig kväll på Lomtjärn retreat och konferens. Dagen hade gått över till kväll och Lena hade tänt upp ljus så att vi i vintermörkret hittade dit. En härlig ingång till en rå och robust kåta i trä, med en vacker brinnande brasa och tända ljus som välkomnade oss.Vi fick en underbar kantarellsoppa, bröd, dryck och en härlig miljö att njuta av!


Med Signe Weiss från addWeiss fick vi göra en resa runt hennes hus via bilder från varje rum. Från hallen, genom köket, vardagsrum, sovrum, tvättstuga och till förråd.
Hon visade på många bra tips för att hitta enkelhet i sitt liv genom att göra bra förvaring i varje rum,

och man slipper vara irriterad över att aldrig hitta det man placerade på ett bra ställe så att man skulle veta var det låg och ändå alltid irrar runt efter....

ENKELT - BEKVÄMT - FUNKTIONELLT!

När jag kom hem så funderade jag allvarligt på att DIREKT och OMEDELBART riva ur allt ur garderoben, gick sen ner i förrådet och insåg att det var alldeles fullt med "bra-att-ha-saker" som ju är bra att ha, men kanske inte allt och för alltid. Men jag lugnade ner mig och tänkte att; det kommer ju en dag i morgon också!

Jag vet ju att rensa i huset ger ny energi för annat gott som ska komma till en, även till själen, så till helgen kommer jag att rensa, för nu måste vintern bort och in med fågelkvitter i huvudet.

VÅREN VÅREN VÅREN snart är den här!