tisdag, mars 13, 2012

Har sått lite drömmar!

Känslan av att så fröer är som att planera för en semester. Allt växer precis som det ska och blir underbart vackert och samstämt i krukorna, tomaterna blir supergoda, bönorna skördas i rätt tid, dill och persilja äts upp av oss, inte av odjuren som snurrar runt...

...precis som att vädret på semestern alltid blir kanonbra, och tiden räcker till ALLT man vill göra!

Så i vanlig ordning så har jag sått några tomater, paprika, chili och basilika i mängder. Jag älskar basilika; doften i växthuset när man kommer in och som blandar sig med tomatdoften, till all peston som går åt till de goda måltiderna alla varma sommarkvällar, och att plocka upp ur frysen till vintern. Krasse, ringblommor, och lite fler sorter får vänta en stund. Men jag lever på drömmarna om en fantastisk skörd!


Välkommen till oss; på trappan - ser ut så här just nu. Penséer och krocus på väg upp
Lite mer att drömma om just nu är en liten tripp till Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan i april. Alltid lika trångt, fullt av dofter, nya böcker som ännu är olästa och man inte visste att man behövde, växter som är vår och förväntningar och som man suktar sååå efter, seminarium med duktiga människor att lyssna till, ja, precis som det ska vara!


och tulpanernas tid är här ett tag till. Jag njuter av varje bukett!


Många härliga vårtankar och vårkänsor till er alla