tisdag, september 27, 2011

Lite höstfärger även i bloggen

Medelhavet har fått flytta lite närmare inåt, tyvärr inte själva medelhavet, men väl växterna. Skulle gärna ha pelargonerna och olivträdet utomhus året runt, men här i södra norrland är det ju inte så lätt. Då blir det pinnar kvar när våren kommer. Just nu har de fått flytta in under tak och glas och får stå ute ett tag till. Lite ljus omkring så är det nu som vid medelhavet, varmt (nåja, nästan) på dagen och mörkt på kvällen.


En änglatrumpet som jag köpte förra året, som skulle vara blå, men nu när den blommar så är den pytteliten och vit. Jag visste inte att det fanns så små trumpeter, men det var en trevlig överraskning, för jag gillar ju vita blommor. Så innan garagevistelsen så får den njuta av lite höstsol inom glas.

Chokladblomman doftar verkligen choklad, och den är så vacker med sitt bruna sammetslyster. Även den ska snart få lite vila i garaget, men än hänger den i, och jag är lycklig.

Lite höstanemoner, rudbeckior, hortensia och blad får sällskapa med höstljungen. Just nu är det både lite höst och sensommar och det är härligt.Snart blir det dags att göra höst även på framsidan av huset, där man kommer in fram till entrén. Där har jag liksom nästan bara valt att passera för att komma ut till baksidan där den stora delen av trädgården är och där solen håller till. Men just nu upptäckte jag att jag nog försummat den sidan lite. Tänk vad härligt det är med årstiderna vi har i Sverige.