fredag, juni 17, 2011

Dags för Beth Chatto

Beth Chatto

Grusträdgården ska man absolut se en solig dag och känna hur väl växterna passar i just den här miljön. Det kändes som om de flöt omkring som sammanhållna öar i gruset.

På väg in mot hennes trädgård, som mer känns som en välkomponerad park, och det är väldigt smakfulla växt- och bladkombinationer.

Huset, väl inbäddad i växtlighet.
(lyckades få en glimt av självaste Beth Chatto i plantskolan, och skulle precis ta fram kameran och försöka få med henne på bild, så pilade hon iväg, men jag köpte en påse med luktärtor som det står hennes namn på! Ni vet hur det är med idoler, man vill ju ha något iallafall!)


Vackra vita kallor
 klättrande kaprifol som trivs på ett staket, inte bara efter husväggar
En vacker plats som ger tid för eftertanke och reflektion, när man väljer att sitta ner och lugna sinnet, och det behövs ju också!


 Här skulle jag kunna gå runt länge och flera varv och bara njuta i behaglig och stämningsfull känsla.

Plantskolan erbjöd väldigt mycket fint, för oss trädgårdsnördar. Undrade lite försynt om de verkligen skulle få plats i resväskan hem, men jag fick lugnande ord av den Vane Englandsresenären, att DET är ASOLUT INGA problem. Vi plockar ur växten ur krukan, slår bort jorden och lägger dem i plastpåsar! Då får man plats med mycket, sa hon. Okej, sa jag och shoppade glatt vidare med full tillförsikt att få med allt hem, och det gick! 14 plantor har landat hemma, fraktade i plastpåsar.
Just denna ljusrosa körvel fick följa med hem från Beth, tillsammans med en stjärnflocka i mörk purpurfärg och pipört i samma ton. Tror att de kan bli fina tillsammans mot en mörk fond.

3 kommentarer:

  1. såååå härligt skön var den på sina ställen precis som den var snygg på andra. En av favoriterna här också, fast jag fick ju många förståss:)

    SvaraRadera
  2. Åhh tack för alla fina bilder å upplevelse genom dig!

    SvaraRadera
  3. Saknar dig och inlägg från din fina fina trädgård!

    SvaraRadera