tisdag, september 20, 2011

Zetas tjoho tjohej!

En liten sväng ner till Zetas i Kungens kurva, gör ju livet till en fest. Den absolut bästa handelsträdgården, i alla kategorier, som jag varit på. Det är mitt ABSOLUTA favoritplace!

Jag sa till maken: Ååå jag får nästan ont i magen av allt! 

Va, varför då, sa han

Ja, men allt är så vackert, så otroligt fint färgmatchat, säsongsanpassat, ååå, ett lökhus fullt med höstlökar, solen skiner, jag vill bo här, arbeta här, jag vill haaaaa allting här.....vara här jämnt!

Jaha, jaså, sa han och tittade på mig med lite förbryllad min. Som om han glömt hur jag älskar detta! Kanske han inte förstår riktigt att man kan få ont i magen av det vackra, inte vet jag, men alla ni andra trädgårdsnördar fattar ju, eller hur!!

Jag fick med mig lite lökar därifrån, som nu är nerplanterade, med benmjöl runt omkring sig, för bästa vård. Även vitlöken är nergrävd. Det är ju lite roligt faktiskt (fast jag ju inte gillar hösten) att plantera ner lite lökar som ligger där och väntar på våren, precis som jag. Jag är väl inte nergrävd, men väntar!


Bl a Tulpan Coleur Cardinal och Narciss Toto. Några hundralappar fattigare bara...
Victoria Skoglunds favoriter, som hon pratade om på Nyhetsmorgon på TV4, på lördagsmorgonen, så lämpligt, var jag ju tvungen att pröva förstås. Är man nörd så är man...

Blir nog riktigt vackert och väldoftande när det blir vår igen. Vita narcisser, vita crocus, vita hyacinter, mörkt röda tulpaner och honungslök i vinrött med vita kanter, avslutningsvis en vit doftande lilja, PANG så snyggt!

Bagarmannen och jag på mässa

I helgen tog mannen och jag en tur till Kista för att gå på Bagerimässan. Jag tycker att det är roligt att besöka även den mässan (jag föredrar växter, men ändå) för man får smaka på så mycket gott. Nya brödsorter, choklad, kakor, bullar, tårtbitar, kaffe, ostar.... Man blir lätt proppmätt, men det är det värt!

Jag gillar ju att baka, så det är roligt att få vara med och smaka på nyheter. Försöker påverka mannen när det är sånt jag gillar, att han ska köpa hem till sitt bageri. Ibland lyckas jag...


Inte min bagarman - men den här, han är snygg också. Det finns en bagerikalender med bagare  som såldes på mässan, men jag har ju en riktig man, så han får räcka för mig!

Jag hittade fina montrar, den som Kåkå hade var den snyggaste. Uppbyggt som ett fint café, med härliga fåtöljer, snygga bord och mycket gott att smaka på. De underbara små macaronsen, eller macaroner, vad det nu kan heta när det är fler, vill jag att han ska satsa på här hemma. Lagom stora munsbitar, krispiga och med god fyllning i olika smaker och i härliga färger, som gör att man blir glad och det spritter i munnen!

TROTS att det snart är höst...