tisdag, januari 18, 2011

Inget socker i sockerlådan nu heller

På sommaren fylls den med sommarblommor, till julen fick den härbärgera de fyra adventsljusen, och nu murgröna, julros och spirande lökar. Härligt med återbruk och vackra ting.


Murgrönan som jag planterade i höstas i sin rostiga kruka står sig ännu bra i uterummet, om än frusen och kall om rötterna! När plusgraderna blir överhängande så säckar den förstås ihop, men nu är den vacker.
Jag har sått lite fröer. Chili, stockros och jätteverbena. Ett måste nu för att klara av och fylla januari med hopp

 Tycker att det är en tuff och lång månad, och trots att alla obotliga optimister tycker att "nu har det ju vänt och vi går åt rätt håll" så lider jag lite i tysthet...
I och för sig är det ju så att det vänder mot ljusare tider, men jag får erkänna att jag tycker att det går i snigelfart. Jag övar mig i att tycka att det är okej med allt vitt utanför mitt fönster när jag ser ut över trädgården, övar mig i att sommaren kommer snart, jag sår frön, köper tulpaner och försöker att hitta härliga saker i vardagen, men vad ska man göra mer?

TACK för alla fina kommentarer, jag blir så glad, och det är så roligt att se att ni följer med mig i livet!

2 kommentarer:

 1. Du är så duktig Maritha. Tack för allt fint du skriver hos mig.// Linda

  SvaraRadera
 2. Visst går tiden i snigelfart, håller med dig, våren och det riktiga ljuset känns långt bort när man tittar ut, men jag vet att det finns där bakom all snö:) Det viktiga är att man försöker göra saker som får en att må bättre denna mörka tid, så att man står ut tills våren och den vackra tiden kommer:-) Precis som du gjort, sått fröer och pysslat:-)
  Idag är det iallafall härliga mysfredag:-) Härliga bilder bjuder du på som vanligt!
  Må så gott
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera