torsdag, december 01, 2011

Oktober och november tog ett skutt framåt!

Vips så är vi inne i julmånaden. Hääärligt!
Jag får ju säga att jag gillar den månaden bättre än både oktober och november tillsammans.
(för de vill jag ju nästan bara hoppa över i almanackan)

Alltså, mm jultryffel....


Alltså, pepparkaksmuffins med lingontopping...


Alltså, Leilas fikonmarmelad på pepparkaka med fantastiskt god ost, Boltjärn blå, från Strömmens gårdsmejeri i Boltjärn, utanför Ånge. Bara en sån sak!!Så härligt när vänner gör sig för och fixar till så mycket njutningsgott! Lite tjuvstart med alla fyra ljusen! På julträff med sex kvinns hos vännen Katarina som tycker att det
"ser ju så konstigt ut när bara ett ljus brinner"...

I år var paket på P, och rim som vanligt obligatoriskt. Som alltid så är några sååå fiffiga i sina rim och en del av oss gör nödrim.. Men vad gör väl det, huvudsaken är att vi möts och har så roligt tillsammans! Vi firar 20 år nästa år. Var tar liksom alla år vägen?

Hemma står Åre-tomten och tronar och väntar in julen. När jag inte får ha sonen hemma (som ju bor i Åre och jobbar som mest) gläds jag åt tomten och känner att han är mig nära ändå!

Lite för-jul-samkväm
är ju liksom grejen med hela december tycker jag.
Att mötas under olika former, ibland med ett glas glögg, arbetsfika, ibland med lite julklappsbyte, goda tillbehör och ibland över en god middag. Att tända ljus i massor, hitta lugn i eventuell julstress och njuta av att man har människor man älskar!

Det är för mig december.

1 kommentar: