onsdag, september 21, 2011

Lite höstbilder från trädgården

Jag gjorde en liten trädgårdsrunda med kameran när solen letade sig ut från molnen. Det är bra att påminna hjärnan till våren om att här och där behöver jag stötta upp växter som gärna lägger sig ner och vilar när regn och storm far genom tomten. Sen är det roligt att titta på bilderna när det blir vinter och snöyra.

Så jag har fått lov att inse att det inte är barfota på gräsmatta som gäller utan stövlar på en grön köksmatta!

Den japanska lönnen och bambun har nu klarat fem norrländska vintrar, och jag hoppas att de fortsätter att glädja mig med sina bladfärger igen och igen.

På kvällarna lyser de rostiga ljuspelarna upp i trädgården och jag njuter inne på altanen, där det ju är något varmare nu för tiden.


En "skat-bort-skrämmare" som jag gjorde i somras. Tji fick jag! Skatorna de väntade bara in de mognande röda bären, plockade åt sig alla körsbär de kunde ändå. Nästa år ska jag sätta bur omkring hela trädet! Det gäller att vara först på bären för skatorna de bara skrattar åt en när de ätit sig mätta!!
Nåväl, den hänger så fint i trädet och vajar i vinden ändå...Stackars den sista krassen som skulle hänga så fint över muren på utsidan av tomten, hann aldrig dit. Jag får använda blommorna till lite salladsdekoration istället. Blir bra det med.


Höstfägring på altanbordet

Jahaja, det är väl höst då! Får väl ta en min bok, sätta mig i soffhörnet med en kopp kaffe och njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar