torsdag, april 14, 2011

Faktiskt så är all snö borta från gräsmattan hemma!

För en vecka sedan så jublade jag över att jag såg gräsmattan och nu ser jag heeela gräsmattan, även om den är lite bruntonad... Tänk att det kan gå så fort! Och nu vill jag ju ut och kratta, trots att det är "geggamojja" där det ska vara gräs. Hur ivrig kan man inte bli?

I morgon har jag en ledig dag som jag ska använda till att fylla på med energi till mig själv, från trädgården. Det blir gott för själen, och jag har bett en lång bön till solgudarna om att vi gärna vill ha sol, så i morgon blir det sol - bara så ni vet!

I Växsjö var det gröna gräsmattor, krocusarna nästan överblommade och ett fantastiskt vårväder, med morgontemperatur på ca 15 grader, ville flytta dit!

Små underbara tulpaner som svängde sig i solens varma strålar, precis som vi! Arbetskompisen och jag hann med att ta en morgonpromenad runt den underbart vackra Växsjösjön. Det tog lite tid den här gången för vi var ju bara tvungna att stanna och fotografera vattnet som låg som en stilla tjärn, trädens grenar som speglade sig i vattnet, och underbar mossa...

Även jag själv blev lite yster i vårsolens glans och ville fånga våren i en liten ask och livet här och nu!
Hemma igen, och i morse så var det minusgrader och frost på bilrutan, tjoho tjohej....

Våren är verkligen upp och ner både i humör och väder, och så kanske det ska vara, så att man kan glädjas åt det lilla, det viktiga i livet, och så olika för oss alla!2 kommentarer:

 1. tycker att det verkar gå lite fort med våren i Växjö:)
  Glad jag blir av dig på bilden

  kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från en toppen härlig morgonpromenad:) Är så glad att jag hade orken att traska runt, det är så vackert där och solen gjorde det inte mindre fint! Ja du de sökte ju personal som sagt.... Du ska veta att tanken slog mig att man kanske kan arbeta på distans härifrån;=) Det vore något det...
  Ha det gott, imorgon blir det en lika strålande morgonpromenad, även om vi inte får se Växjösjön;-)

  SvaraRadera