tisdag, februari 01, 2011

Tjoho, idag vänder vi blad i almanackan!

Februari har anlänt till världen i år igen!

Systeryster i Göteborg fyller år idag och har ätit tårta - utan mig, för hon bor massor av mil härifrån, så det går inte precis att kvista förbi på en kopp kaffe. Men så är livet, man kan inte välja var ens närmaste ska bo. Barnen lämnar ju också boet och hamnar där det passar dem, och det är ju så livet ska vara - föränderligt.

Idag FIRAR vi februaris intåg med makens semlor, hans favoritfikabröd.

Han är ju bagare så det kanske är lätt att förstå. "En semla om dagen, är bra för magen", tycker han... Kanske för hans mage, som skuttar runt hela nätterna i sitt bageri, nja tycker jag, men när jag upptäckte den otroligt goda Wienersemlan, så tackar jag absolut JA, lite mindre söt än den vanliga, och fantastiskt god.

 Visst vill man slicka i sig grädden, ta en stooor tugga och njuta...I glädjeyran att det nu har blivit februari får jag bjuda på lite tulpaner. Visst är det de bästa blommor som finns - iallafall just nu. Sen kommer ju crocus i färgfyrverkerier -  de första underbaraste snödropparna smygande som vita godisbitar - pioner med de bästa dofterna  att plocka in och njuta njuta njuta - tulpaner som smyger sig upp sakta men säkert ur jorden, ofta överraskade i snöglopp...
Ohh, vad härligt! Vi njuter av tulpanerna inne än så länge!

1 kommentar:

  1. Semlor är sååå goda!!! Mycket mandelmassa och grädde ska det vara :-) Aha... du har en riktig familjeleverantör av dessa läckerheter då... och massa annat förstår jag då...... :-)

    Längtar också efter våren.... och frossar precis som du i tuplaner under tiden...

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera