måndag, oktober 03, 2011

Vackra män för hjärnan

Ja, det blev ju en bagarkalender till hemmet ändå, trots att jag ju tyckte att jag  har en riktig bagare redan. Men min man är ju inte bara bagare, han är godhjärtad också. Han beställde direkt! Det är ju för den goda sakens skull, och det är ju aldrig att förakta. Insamlingen går till hjärnfonden, och vill du vara med och stödja, gå in på länken http://www.bagarkalendern.se/ och köp ett exemplar vet ja. Endast 125:-.


Så jag blev ju så inspirerad att baka av männen i kalendern, så jag fick lov att baka lite bröd  till soppan.
Receptet, för övrigt är hämtad från Halv åtta hos mig. Om du inte sett det så är det ett TV-program som går på TV4 varje dag måndag till torsdag 19.30. Om man gillar att laga mat, så finns det lite härliga tips då och då, och en del testar jag. Recept finns på Recept.nu. Krämig vitlökssoppa med knaperstekt bacon, som var himmelskt god! Brödet är ett kalljäst rågsiktbröd, som jag satte på morgonen och bakade ut innan middag.För det mesta är man glad när man har tio säckar planteringsjord att leka med, men den här helgen som just passerade (som vanligt i raketfart...) så fick jag gräva upp ca 2 meter växter på insidan av vårt plank ut mot gatan, och 2 meter på utsidan. De ska nämligen gräva ner nya ledningar för vattnet, och antingen gillar man läget och låter gubbarna gräva, eller så gräver man själv. Och jag föredrog att veta vad som händer med växterna, och grävde alltså själv, så nu fick jag göra tillfälliga parkeringar åt växterna, fylla med jord och plantera ner dem, i väntan på våren, för att då bli uppgrävda igen och tillbakaflyttade.

Vad gör man inte för sina små raringar?!Så just nu gläds jag åt krassen som fortfarande växer och frodas i solen som lyckats att hitta tillbaka ut igen, och värmer gott, innan den riktiga vintervilan. Vi njöt och njöt av solen, god mat och lediga härliga dagar. På lördagen hade vi över 20plus, när hade man det 1 oktober? Vi åt till och med frukost ute i vår hörna.
Såååå ljuvligt!!

Vilken himmelsk helg det var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar