måndag, oktober 24, 2011

härlig höst i oktober

I helgen var det ett otroligt fantastiskt höstväder, som man bara kan önska sig just nu i slutet av oktober. Solen sken, höstfärgerna var fantastiska, och jag fick lite extra bonustid i trädgården.

På fredagen hade jag en ledig dag, som ju i sig är helt otroligt skönt. Jag tog först en lång morgonpromenad, när solen började att värma upp, sedan ännu en sväng, med ryggsäck, kaffe i termos, en god macka och siktet inställt på kottar, tall och lite mossa. Det blev även en sväng till min handelsträdgård, för lite ljung. Sista dagen innan de stänger för säsongen. Tråkigt förstås, men jag förstår att även trädgårdsmästare behöver ha lite vila under vintern! Som "hemmaträdgårdsmästare" börjar jag redan att kika på lite vårfröer, om än lite försiktigt. Det är ju tid att kura skymning inomhus, och låta kropp och själ få vila sig lite.

 Till vardagsrummet blev det lite ljung kring ett ljus
och vips blev det höstfeeling här!

 Här blev det cyklamen, murgröna och en liten tall
som fick stå för höstkänslan.
 Efter att ha spenderat två dagar på konferens på Yasuragi, på Hasseludden, blev jag inspirerad av den japanska enkelheten, så köksbordet fick lite ny skepnad.

Yasuragi Spa, var för övrigt en plats som jag gärna vill komma tillbaka till. På konferens hinner man ju inte njuta till fullo av allt det stillsamma och lugna, som finns där, men jag är oerhört tacksam för att jag fick vara där och känna känslan. Det var häftigt när alla kom till middagen i samma klädsel, en bomullsbadrock, en Yukata. De har en japansk trädgård också, för stilla vandring, som jag snabbt fick vandra igenom och fotografera lite grann.

Nåväl, vi har kommit till hösten, så det är lika bra att välkomna den! Bjuder på lite höstfärger från trädgården, just nu. Några frostknäppar har det varit, men ännu finns färger att njuta av!

 Till kvällningen blev det för svalt att sitta ute och äta, men att tända ljus och njuta av utsikten kan man ju göra ändå. Olivträden och pelargonerna får stå kvar i sin prakt ännu ett tag, och leva sitt medelhavsliv, så bra man nu kan erbjuda det i Norrland...


 Jag hoppas att snön väntar ett tag till, det är skönt att få vänta på den, så där till första advent tycker jag är lagom. Då har man hunnit med att tycka att det är möööörkt och trååååååkigt, och då får snön lysa upp på marken - i lagom skottarvänlig variant...

3 kommentarer:

  1. Åh så härligt du verkar ha haft det i Stockholm! Härligt med alla fina färger hemma hos dig!!! Heja frosten;) Såååå fint på uteplatsen!!!

    SvaraRadera
  2. Är det inte en liten tomte som tittat fram i en av höstplanteringarna. Tänk så fort tiden går. Idag har vi sprakande höstfärger men har redan fått hem amaryllis och hyacinter till affären där jag jobbar.

    SvaraRadera
  3. Det är så himla vackert! du är så duktig!

    SvaraRadera