måndag, augusti 22, 2011

Trädgårdstramp

I torsdags kväll så hade jag ett sisådär 25-tal gäster från Sundsvalls trädgårdsförening, som trampade runt i trädgården. Det kallas trädgårdstramp,  när man som privatperson visar upp sin trädgård för andra trädgårdsälskare, som får "trampa" runt... Det är så roligt att möta andra likasinnade och prata trädgård, fika lite tillsammans och njuta!

OM du inte ännu är med i föreningen, och bor i Sundsvallstrakten, så tycker jag att du ska hoppa på - om du vill se andras trädgårdar och få tips och idéer, eller bara njuta av vad andra har gjort.

 Vit rudbeckia är en av mina favoriter på sensommaren

 Tillsammans med dahlian bishops finger hänger nu körsbärsbenvedens små klockor, så vackra i färgen och visar att hösten är på gång, och bladen blir karminröda så småningom.

Klippstånds, Ligularia "Britt-Marie Crawford", är höstens primadonna tycker jag med mörkt röda blad och orange blom. I bakgrunden stoltserar flygande dinosarieägg, som "landat i trädgården"i rost, som passar så bra i trädgården.


Jag har gjort flera tramp under sommaren. Bla a har jag besökt Charlotte Andersson http://www.tradgardsflow.blogspot.com/, som hade en fantastisk trädgård med många vackra stilleben, härliga sittplatser och odlingslust.

bilder från Charlotte


Var också hos Marianne Degerman som hade mycket odlingslust, både i trädgården och i keramik.

En kväll var jag hos Anna-Lisa Lindgren och hennes man i Bosvedjan, otroligt vackert och uppbyggd med murar och dammar som man kunde vandra runt länge i.

I juni var vi på anordnad bussresa till Uppsalatrakten, med både trädgårdsbesök och till en liten underbar handelsträdgård som hade specialiserat sig på pioner

För i år är tramparna slut, men nästa säsong hägrar runt hörnet. Om du är intresserad av att se mer av vad vi gör, gå in på länken till Sundsvalls trädgårdsförening http://hem.passagen.se/sundtrad/1 kommentar:

  1. Åh sorgligt att jag missade trampen hos dig:((( känner ju hur mysigt ni hade det ända hit.....

    Verkligen bra uppmaning!!! Gå med alla!!!

    Ja Charlottes trädgård var verkligen wow, så prydligt och inspirerande.
    Bilder då från dina andra tramp.... ?

    SvaraRadera