måndag, mars 28, 2011

Trädgård och matlagning hör absolut ihop!

På mässan fanns Rune Kalf-Hansen som svängde med både kastruller och härliga matlagningstips. Kön var lång för att få provsmaka. Att det ligger i tiden att laga ekologiskt och med råvaror i säsong går väl inte att missa. Och varför inte, när man kan välja!

Trädgårdsprogram på TV inkluderar matlagning av grönsaker och örter från trädgården. Det är verkligen kanonhärligt att kunna så grönsaker och kryddor, och använda sig av det man gräver upp ifrån trädgården. Och stora vinsten är ju att man vet vad man äter! Det är en vardagslyx utöver det vanliga.

Även för de som har balkong som odlingsplats har ju möjligheter att hitta bra sätt att odla, med alla de tips som bl a finns i trädgårdstidningar. Även Lisen Sundgren fanns på plats på mässan och lät oss smaka på sina delikatesser. Bara färgerna gör en glad, och att läsa hennes böcker; Lisens örtspa och Lisens indiska spa gör att man vill odla allt för att göra huden glad, fötterna mjuka och sköna, njutandes med ansiktsmasker under alla tider på året.

De fanns i Wijs trädgårdsmonter, som var vacker och skoglig, med rosenblad i skiraste rosa.


Vem skulle inte vilja ligga i detta badkar med en ansiktsmask, lavendel och rosor i badet...

En monter som jag älskade var Norrby Trädgård.


Återbruk med enkla medel och ett budskap att ta med sig!

Till sist... Visst är det så här?
... och hälsa är ett friskt liv med kroppen rörlig och hjärtat fyllt av glädje!


2 kommentarer:

 1. Men Åh Norrby Trädgård gör det igen! Tänk att i sommar måste jag till Trollbäcken:) Att det är 70 mil gör inget alls!

  Ja äntligen är det offentligt.) att mat och trädgård hör i hop! Puh

  Tack för härlig rapport och fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Men åå vad mycket fint.
  Kram Lotta

  SvaraRadera