onsdag, mars 30, 2011

Jag har bestämt mig!

Ja, nu är det inte ett sånt beslut som man kan göra på tex nyårsaftonsnatten, eller varje söndag kväll, att man ska börja ett nytt liv, börja träna mer, äta nyttigare, vara mer i nuet och såna "enkla" typ av beslut!

Jag har bestämt mig för vilken färg jag vill ha på blommor och blad på altanen, och det kan ju vara nog så svårt, när man tycker om många färger och växter och säsongen är så kort och man vill hinna med allt...


Ljusstakarna köpte jag på Zetas. De har jag tagit i flera gånger och NU slog jag till!
På mässan köpte jag lite sticklingar av hängpetunia som var en underbar färg av purpurbrunsvart, svår färgbenämning.. och till det ska jag ha chokladblomma och som motvikt till det bruna ska jag ha vita snötörel som ska väva sig in i det bruna. Det passar bra till de färger som jag har i möbler och andra tillbehör, svart, brunt, vitt och rostiga detaljer.

Till frukosthörnan i morgonvädersträck så tänker jag i sommar välja turkost, rosa, limegrönt och solgult. Färger att bli glad och pigg av passar väl för morgonen. Bra start på dagen, och
"morgonstund har guld i mund"
Frukost att längta till!
På Slottsträdgården Ulriksdal fanns mycket vackert att titta på och att vandra runt i soluppvärmda växthus fyllda med kornettblommor i olika färger, pelargoner, penséer, pärlhyacinter, scilla, vackra krukor, doften av växter... fick hjärtat att klappa fortare och kroppen att pirra av vårkänslor!

Och ååååå vad jag skulle vilja ha såna här krukor hemma hos mig, får man önska sig många? Kanske en iallafall...

Och de har fantastisk god vegetarisk buffé i Caféet och godsaker som fick tungan att hänga utanför! Något  man absolut inte får missa. Att sitta där i caféet, njuta av dofter, solen som skiner in och värmer, ögonen vilande på allt vackert, och trevliga väninnor - det är livsnjutning för stunden, och minnen för livet!

Lite vårfägring fick följa med hem, nerplanterade, nu på altanen, inbäddade i fleecefilt över natten, och fria på dagen suktande efter solen och värmen, precis som alla vi andra...
Våren är absolut på G, nu gäller det att hänga i och hålla fast hatten!!!!


2 kommentarer:

  1. Så mycket härliga vårbilder du bjuder på. De där ljusstakarna från Zetas var ursnygga!!! Förstår att de inte gick att motstå;)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh vill dit vill dit! Till din mysiga trädgård och till Ullriksdals Slottsträdgård! Fick underbar vårläntan nu uppefrån en alptopp och 2 meter djup snö:)

    SvaraRadera