fredag, december 09, 2011

Lite rosa i juletid

På julkvällen i tisdags såldes hyacinter för en tia. Jag var lite sen i starten, så det som blev kvar, var två i rosa som fick följa med hem.

Jag har inte så värst många platser tomma i "horisontellt" läge där man kan placera julkreationer, för jag gillar ju att ha hyacinter i mossa mest överallt. Men jag stuvade om lite och med lite härliga tillbehör under en tavla i rosa i köket så fick en liten tomte sällskapa med de snart blommande rosa hyacinterna.
När jag plockade in pelargonerna i oktober för övervintring, så blommade de som bäst. Synd att ställa in alla i garaget, där det inte syns tänkte jag. Så jag klippte av alla blommorna, stack de i oasis och la dem i en låg skål på altanen. Den femte december ställde jag dit en jullykta. Det är ju faktiskt jultid.

Visst blir det lite häftigt! Jul och sommar på en gång...

(Nu börjar de till slut tackla av så det är dags att göra något nytt på bordet!)Julkänsla i köksfönstren - hyacinter förstås
Ha en fantastisk tredje adventshelg!

(vädret här är just nu regn och snålblåst, får nog leta julkänslan i en varm bastu i kväll, med lite god glögg och chokladtryffel efteråt, inte så pjåkigt heller)


3 kommentarer:

 1. Ja mina jul stjärnor hade passat hos dig. Snygga urnor du har.

  SvaraRadera
 2. ja nu e de allt lite juligt :)
  fint :)
  å miss nu inte...

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera