onsdag, augusti 24, 2011

Sommarkalas!

Lite sent med sommarkalas, för att sommaren börjar gå mot höst, men det kommer ju fler somrar, så jag investerade i en ny kokbok. Man kan ju inte bara missa Hannu Sarenströms Sommarkalas. Åååå, så mycket gott att laga till, vackra bilder och förförande texter. Många rätter ur den boken kommer att lagas till i detta kök, för det finns goda drinkförslag, goda bröd, tilltugg, efterrätter, jaa, massor. Matlagningen försvinner ju inte när sommaren tar slut, !
Jag har nu provlagat "Örtrostad fläskytterfilé med en driva kantareller i persiljegrädde". Jag har den stora förmånen att ha grannar som älskar att plocka svamp, och delar snällt med sig av skogens guld.
Lyckliga oss!

Till färskpotatisen (gjorde jag ur ett annat recept ur boken) knipsade  jag dragon, persilja, dill och gräslök och basilika, som mixades med turkisk yoghurt och lite olivolja. Suveränt gott. Den svarta paprikan, som heter Mauras, smakar som grön men är väldigt läcker i färgen, så man kan ju inte motstå att lägga några ringar i salladen tillsammans med små läckra tomater, varma av solen.

Allt plockat  i växthuset och ur trädgården - så rik jag känner mig!

1 kommentar: