onsdag, februari 09, 2011

I väntan på den gröna gräsmattan

Planerat sedan länge är en resa till soligare breddgrader, och det känns helt rätt just nu att lämna den vita snön för att få känna lite sol på kroppen. Min bild som jag ser framför mig är förstås sol, sol och sol
heeeeela tiden, obeskrivlig värme, i allafall 25 grader kanske, och sand mellan tårna, långa promenader, lässtunder på stranden, god mat och ett glas vin som förhöjer upplevelsen. För hur kan det bli bättre än så?

För hur många tulpaner jag än köper och låtsas att det alldeles strax är vår, så kan en vecka utan snö bli helt fantastisk!

När jag längtansfullt och drömmande bläddrade bland mina bilder så hittade jag den här platsen i trädgården som jag längtar alldeles extra efter just nu.
Hängmattan!


För nu när jag har alla vårdagar och oändliga sommardagar och otroligt mycket ledig tid framför mig, så tror jag att jag kommer att ligga där och gunga dag efter dag, lyssna på fåglarna och sprätta med tårna.

 Trädgårdsmänniskan som också bor i min kropp, har just för stunden glömt bort att det finns annat också.....

 
För det är ju så roligt att rensa ogräs och tillfredsställelsen efteråt, hitta nya växter att plantera, betong att gjuta, tomater att tjuva, sommarblommor att så, planterandet i krukor, vattna, vattna och filosofera över nya planteringar och omflyttningar, klippning av buskar, gräsmatta att klippa (den lilla som finns kvar...), ja OJ OJ vad mycket jag också vill göra som gör trädgårdslivet underbart!

Så nu tar jag mina trädgårdsdrömmar och drar till Kanarieöarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar